pondělí 15. července 2019

Co na připáleniny


Píši svou drobnou zkušenost z  domácnosti. Každá hospodyňka (kuchař... muž jsem zrovna já) ví, co znamená připálené mléko. Na vaření mléka používám nerezový kovový rendlík. Normálně se připálení na indukčním vařiči nestává, ale byl jsem nedočkavý a zvolil jsem poněkud vyšší teplotu. Ostatně jsou to zatím experimenty, nemám dostatek vědomostí o tomto vařiči. Tedy – vznikla připálenina, na chuti mléka naštěstí žádná změna. Nejdříve jsem zkusil Jar, připálenina  se ani nehla, tak jsem hned vzal Amway Home L.O.C.Soft Cleaner, tedy přeloženo Jemný čisticí prostředek, vzhledově je to trochu hustší kapalina bílé barvy. Přidal jsem do rendlíku trochu toho prostředku a drhnul jsem připáleninu houbičkou. Možná by stálo za to nechat  prostředek působit, ale spěchal jsem, tak jsem zvolil výše zmíněnou metodu. Samozřejmě, po chvíli byly připálenina pryč. Jinak bych to nepsal, ale držím se přísné pravdy, nic nenadsazuji. Ostatně hned v prvním příspěvku jsem podobný případ řešil. Závěr  – v kuchyni, ale i v celé domácnosti není nad Amway.

Již dříve jsem tento prostředek použil na zčernalé prostředky z postříbřeného materiálu. Zkoušel jsem  různé  údajně osvědčené metody s octem i jiné. Nic nepomáhalo, dokud jsem nenasadil Jemný čistici prostředek Amway. Teprve vystoupily na povrch krásně tepané scény císařské Vídně (Wien)....

Žádné komentáře:

Okomentovat